Skip to content

Etno Srbija

December 18, 2010

Etnosadržaji salaša “Ćuran”

Salaš je pripremio mnoštvo zanimljivih događanja u zimskom periodu, posebno za vreme praznika.

Izvor: Večernje novosti

KONj poni koji vuče tortu i ognjište nasred prostranog restorana sa kojeg se, iz zemljanih lonaca, širi miris svadbarskog kupusa, sarmi, prebranca i drugih đakonija. Ambijent je, takođe, autentičan: akvarijumi iznad glava gostiju i fenjeri raznih boja koji se neprestano okreću.

Sagrađen u etnostilu, salaš “Ćuran”, na putu za beogradsko naselje Ovču (011/33-20-814) pripremio je mnoštvo zanimljivih događanja u zimskom periodu, posebno za vreme novogodišnjih i božićnih praznika. Pre svega, salaš se odlikuje najnižim cenama hrane i smeštaja u gradu, ali su tu i posebne pogodnosti za zajednička druženja i svadbarske svečanosti.

– MOTO našeg rada je da se gosti ovde što prijatnije osećaju, da se druže i zabavljaju, a da ih pri tom sve to jeftino košta – poruka je vlasnika salaša Radeta Simonovića.

– Mini zoološki vrt radiće i zimus, a u njemu posetioci mogu da vide nojeve, emu ptice, konje i druge životinje. Od proleća ćemo mladence i svatove voziti fijakerom. Naši gosti mogu, ako požele, da donesu jagnje ili prase i da to peku na velikom ognjištu, nasred restorana. Dok se priprema bogata trpeza, uživaće u etnoambijentu i dobroj muzici.

Ćilimi, razne vrsta bardaka, prastare i neobične porcelanske tacne, telefon i radio iz prošlog veka i još mnošto drugih, davno zaboravljenih predmeta se mogu videti na ovom salašu. Ambijent je u etnostilu, a bogata trpeza prilagođena džepu gostiju.

– SMATRAM da smo jedan od najjeftinijih restorana u gradu – smatra Simonović.

– Svadbarski kupus je, recimo, kod nas 170 dinara, gurmanska pljeskavica od 300 grama 250 dinara, paprika u pavlaci 50 dinara, a na svakom stolu gosti mogu da se posluže voćem koje je besplatno.Porcije prebranca, suve slanine i pihtija su 100 dinara.

Salaš ima veliki parking i besplatnu školu jahanja za decu i odrasle, a smeštaj košta između 500 i 600 dinara. U jednom od restorana postoji i veliki okrugli sto oko kojeg se klupe rotiraju!

– POKUŠALI smo da enterijer salaša bude drukčiji od svih sličnih ugostiteljskih objekata – kaže Rade Simonović. – Gosti najviše uživaju kraj ogromnog ognjišta u kojem se, na licu mesta, za njih priprema hrana.

http://www.b92.net/putovanja/destinacije/evropa.php?&nav_id=479923

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: